Chelsea ontsnapt tegen Stoke, Leicester blijft winnen

18 maart 2017, 18:09   Bijgewerkt: 18 maart 2017, 18:32

Chelsea is er pas laat in geslaagd om Stoke City te bedwingen. De koploper van de Premier League leek lange tijd op puntenverlies af te stevenen, maar een doelpunt van Gary Cahill drie minuten voor tijd voorkwam dat. Ook Leicester City en Everton wisten zaterdag drie punten te pakken.

Stoke City-Chelsea

Chelsea leek op bezoek bij Stoke City een gemakkelijk middag tegemoet te gaan toen Willian zijn ploeg binnen een kwartier spelen op 0-1 zette. De thuisploeg mocht enkele minuten voor de rust echter aanleggen vanaf elf meter. Jonathan Walters benutte het buitenkansje vervolgens.

Na rust slaagde Chelsea er niet in om door de verdediging van Stoke heen te breken en lange tijd leek het bij 1-1 te blijven. Drie minuten voor het einde was daar echter Cahill. De verdediger kon binnenwerken nadat Erik Pieters vergat de bal goed weg te werken na een hoekschop. Cahill zorgt er zo voor dat Chelsea een grote stap zet richting de landstitel. Met nog negen duels te gaan is de voorsprong van Chelsea op Tottenham Hotspur, dat zondag nog wel in actie komt, dertien punten.

 

West Ham-Leicester City

Leicester City heeft opnieuw drie punten bijgeschreven. Op bezoek bij West Ham United won de ploeg van Craig Shakespeare met 2-3. Leicester kwam sterk uit de startblokken en stond binnen zeven minuten op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Riyad Mahrez en Robert Huth. West Ham maakte al snel de aansluitingstreffer met dank aan Manuel Lanzini, maar Jamie Vardy zorgde nog voor het rustsignaal dat de marge weer twee was.

Zo'n twintig minuten na de pauze was West Ham opnieuw trefzeker. Andre Ayew werkte binnen na een hoekschop en bracht de spanning weer helemaal terug. De aanvaller kreeg even later nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar schoot hoog over. Gescoord werd er niet meer en dus blijft Shakespeare als hoofdtrainer van Leicester voorlopig ongeslagen in de Premier League.

Everton-Hull City

Het Everton van Ronald Koeman deed uitstekende zaken in de strijd om Europees voetbal door thuis met 4-0 van Hull City te winnen. Dominic Calvert-Lewin zorgde voor de vroege voorsprong, maar pas nadat Hull-middenvelder Tom Huddlestone een kwartier voor tijd de rode kaart kreeg nam Everton echt afstand. Enner Valencia maakte de 2-0 en in blessuretijd wist Romelu Lukaku nog tweemaal te scoren. De Belg bepaalde de eindstand zo op 4-0. Daardoor komt de ploeg van Koeman in punten gelijk met de nummer vijf Arsenal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen