Doelpuntrijke nederlaag voor VVV-Venlo en Jong Ajax

17 maart 2017, 22:19   Bijgewerkt: 17 maart 2017, 22:37

Koploper VVV-Venlo en nummer twee Jong Ajax hebben een doelpuntrijke nederlaag geleden in de 31ste speelronde van de Jupiler League. De Limburgers verloren vrijdag met 5-2 bij laagvlieger FC Dordrecht, Jong Ajax ging met 4-3 onderuit bij NAC Breda.

Aan de Krommedijk in Dordrecht kwam VVV in de eerste zeventien minuten via Vito van Crooij en Joey Sleegers twee keer op voorsprong. De thuisclub maakte tussendoor 1-1 via Joël Thomas en nam in het tweede bedrijf afstand van de bezoekers, nadat Jordy Vleugels op slag van rust al voor de 2-2 had gezorgd. Everon Pisas, Alessio da Cruz en Thomas (penalty) maakten na de 83ste minuut het verschil voor Dordrecht.

Neres maakt eerste doelpunt

In het Rat Verlegh Stadion in Breda kwam Jong Ajax eveneens twee keer op voorsprong tegen NAC, maar de Amsterdammers keerden eveneens zonder punten huiswaarts. David Neres scoorde in de elfde minuut, na een steekbal van Carel Eiting, zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst. Nadat Cyriel Dessers 1-1 had gemaakt voor NAC, bracht Noussair Mazraoui ogenschijnlijk in buitenspelpositie Jong Ajax in de 39ste minuut weer aan de leiding. Manu García zette NAC vlak voor de pauze weer op gelijke hoogte en in de tweede helft stelden Dessers en Arno Verschueren de punten veilig voor de Brabanders, al kwam Jong Ajax in de 62ste minuut nog wel terug in de partij via Mateo Cassierra.

Met 69 punten uit 31 wedstrijden is VVV-Venlo nog wel de ruime koploper in de Jupiler League, met een voorsprong van elf punten op nummer twee Jong Ajax. Jong PSV naderde de Amsterdamse talenten tot twee punten, na een 3-0 thuiszege op Helmond Sport. Door treffers van Albert Gudmundsson, Sam Lammers en Joël Piroe was de eindstand op Sportcomplex De Herdgang al na 24 minuten bereikt. Omdat de beloftenteams niet in aanmerking komen voor promotie heeft VVV effectief een voorsprong van veertien punten. MVV staat vierde met 55 punten.

MVV leek te gaan winnen bij Telstar, maar zag de thuisclub in de toegevoegde tijd langszij komen via Jordi Tutuarima (1-1). Luis Pedro had de Limburgers in de 52ste minuut op 0-1 gebracht. FC Volendam kan zondag de vierde plaats overnemen van MVV, al moet het daarvoor wel thuis winnen van SC Cambuur, dat zevende staat met 52 punten. NAC heeft, net als Volendam, 53 punten en is daarmee de gedeelde nummer vijf.

Leonardo debuteert bij Eindhoven

Bij het debuut van Leonardo - de Braziliaanse oud-speler van onder meer Feyenoord en Ajax mocht direct na rust invallen - ging FC Eindhoven met 3-1 onderuit bij Jong FC Utrecht. Hekkensluiter Achilles '29 pakte op de eigen Sportpark De Heikant een punt tegen Almere City FC, maar er had wellicht nog meer ingezeten voor de formatie uit Groesbeek. Calvin Mac-Intosch maakte in de 84ste minuut echter de 3-3 voor de bezoekers uit Flevoland, wat tevens de eindstand bleek.

Na vijf overwinningen op rij verloor De Graafschap met 3-2 bij Fortuna Sittard. De ploeg van coach Henk de Jong kwam in de zesde minuut nog wel op 0-1 door een benutte penalty van Piotr Parzyszek, maar zag de thuisclub veerkracht tonen via Djibril Dianessy en Emrah Bassan (2). Bart Straalman deed in de slotfase nog iets terug namens De Graafschap, dat in de 29ste minuut bij een 1-1 stand met tien man was komen te staan door een directe rode kaart van Nathaniel Will.

RKC Waalwijk-speler Fred Benson haalde het einde van zijn wedstrijd evenmin. De aanvaller kreeg in de extra tijd van het uitduel met FC Den Bosch zijn tweede gele kaart. Op dat moment leidde RKC met 0-1, door toedoen van Kenny Anderson. Maar in de achtste minuut van de blessuretijd kwam FC Den Bosch langszij dankzij een rake penalty van Romero Regales (1-1). FC Emmen won thuis met 2-0 van FC Oss, door doelpunten van Tim Siekman en Genero Zeefuik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen