Titelkandidaat Sevilla speelt ook gelijk tegen Leganes

11 maart 2017, 18:12

Sevilla FC dreigt opnieuw terrein te verliezen in de Spaanse titelstrijd. De Europa League-houder kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen CD Leganes niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Afgelopen maandag speelde Sevilla ook al met 1-1 gelijk bij Deportivo Alavés.

Door een tegendoelpunt van Gabriel keek Sevilla al binnen drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Op slag van rust zorgde Stevan Jovetic weer voor evenwicht in Andalusië, maar ondanks dat Sevilla in de tweede helft beduidend meer balbezit had dan de bezoekers bleef het bij 1-1.

Met 57 punten is Sevilla de nummer drie van Spanje. FC Barcelona gaat met zestig punten aan kop, Real Madrid volgt met 59 punten op plaats twee. Deze grootmachten speelden respectievelijk één en twee wedstrijden minder dan Sevilla. Barcelona gaat zondag op bezoek bij Deportivo la Coruna (aftrap 16.45 uur), Real begint die dag om 20.45 uur aan de thuiswedstrijd tegen Real Betis Sevilla.