Bayern wint simpel, redelijk Wolfsburg-debuut voor Jonker

4 maart 2017, 17:42

Na de 8-0 zege van vorige week op Hamburger SV heeft Bayern München wederom een simpele zege genoteerd in de Bundesliga. De uitwedstrijd tegen middenmoter 1. FC Köln eindigde zaterdagmiddag namelijk in 0-3. Arjen Robben zat negentig minuten op de bank. Ondertussen heeft Andries Jonker een redelijk debuut gekend als hoofdcoach van VfL Wolfsburg. De Nederlandse coach speelde met zijn team met 1-1 gelijk bij FSV Mainz 05.

Trainer Carlo Ancelotti liet Robben buiten het basiselftal in Keulen, maar ook zonder de impulsen van de Nederlander zette Bayern de nummer zeven van de ranglijst eenvoudig opzij. Ditmaal was het niet spits Robert Lewandowski die voor de doelpunten zorgde, maar waren verdedigers belangrijk voor het vijandelijke doel. Javier Martinez knalde in de 25ste minuut de eerste goal tegen de touwen, kort na de doelwissel was ook Juan Bernat met een van richting veranderd schot doeltreffend. Invaller Franck Ribéry bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-3. Bayern heeft zodoende het gat met RB Leipzig, dat vrijdag gelijkspeelde, tot zeven punten vergroot.

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag een show weggegeven in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang bezorgden de nummer drie van de competitie al na 26 minuten een 2-0 voorsprong, maar Kevin Volland hielp de nummer acht van de Bundesliga na de pauze terug in de wedstrijd. Toen Aubameyang in de zeventigste minuut voor de 3-1 zorgde en Wendell vervolgens namens de bezoekers weer de aansluiting verzorgde, leek er een spannende slotfase te ontstaan. Het liep echter anders. Christian Pulisic, André Schürrle (strafschop) en Raphaël Guerreiro dirigeerden het team van Thomas Tuchel in de slotminuten naar een ruime 6-2 zege.

Net als Dortmund heeft ook nummer vier 1899 Hoffenheim zaterdag een ruime driepunter genoteerd. Thuis tegen het laaggeklasseerde FC Ingolstadt 04 kwam het team van Julian Nagelsmann na een uur op een 1-2 achterstand, maar sloeg het in het restant van de wedstrijd genadeloos toe. Vier doelpunten in het laatste halfuur betekenden een ruime 5-2 nederlaag voor de uitstekend presterende ploeg.

Ook Werder Bremen heeft in de 23ste speelronde van de Bundesliga een zege genoteerd. Het team wist met 0-2 te winnen van hekkensluiter SV Darmstadt 98. Max Kruse scoorde beide goals in het laatste kwartier. [photo,105067,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen