Vreven laakt mentaliteit NAC: "Ogen zijn geopend"

4 maart 2017, 09:52

Stijn Vreven begon voortvarend aan zijn periode als trainer van NAC Breda, maar de laatste weken gaat het bergafwaarts met de ploeg uit Brabant. Drie van de laatste vier competitieduels eindigden in een nederlaag. Vrijdag ging het team op bezoek bij De Graafschap met 2-1 onderuit en met name de manier waarop heeft voor woede bij de coach gezorgd.

"Ik heb als coach van NAC twee hele verschillende helften gezien", legt hij uit in BN De Stem. "Over de eerste helft kan ik kort zijn: eigenlijk was het niks van onze kant. We hadden het zeer moeilijk in alles. Tactisch, drukzetten, voetballend vermogen, passie, duelkracht. We waren in alles de mindere. Dan roep je een tegendoelpunt over jezelf af", vindt Vreven. "Over de tweede helft kan ik zeer tevreden zijn. In welk systeem je ook speelt, 4-3-3, 4-4-2 of 3-17-1: dat is totaal niet belangrijk als je niet alles kan opbrengen voor elkaar. Dan win je je duels. We hebben 105% kansen gehad die je niet afmaakt. Op basis van de tweede helft verdienen we meer, maar een wedstrijd gaat over ruim 90 minuten. Je roept het weer over jezelf af."

"Vandaag zijn wel mijn open geopend", stelt Vreven. "Als je voor een club als NAC mag spelen, moet je bewust zijn dat je elke wedstrijd tot het gaatje moet gaan. Wij zijn kwalitatief beter dan veel ploegen, maar alleen als onze mentaliteit hetzelfde is als die van de tegenstander. Dat moeten we over 95 minuten kunnen brengen. Dan kunnen wij nog veel wedstrijden winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen