Jonker kijkt uit naar debuut: "Helemaal niet zenuwachtig"

2 maart 2017, 18:41

Andries Jonker zit zaterdag voor het eerst op de bank bij VfL Wolfsburg, dat op bezoek gaat bij FSV Mainz 05. Wolfsburg verloor de laatste twee competitiewedstrijden en staat op een teleurstellende veertiende plaats in de Bundesliga. Jonker heeft er alle vertrouwen in dat het goedkomt.

Tegen Mainz kan Jonker niet beschikken over doelman Diego Benaglio. "Hij heeft te veel last van zijn heup en kan niet spelen", laat de trainer weten op de website van Wolfsburg. De Belg Koen Casteels is zijn vervanger. Ook de rest van de opstelling heeft Jonker al rond, hoewel hij nog geen hints wilde geven. "Ik ben geen trainer die pas een uur voor de aftrap besluit welke elf spelers er gaan starten. Iedereen begint nu weer op nul. Ongeacht de eerdere prestaties."

Ondanks het feit dat er redelijk wat druk staat op de wedstrijd tegen Mainz, is Jonker niet zenuwachtig. "Nee, daar heb ik totaal geen last van. Het niveau is prima. Het gevaar is nu alleen dat de spelers zichzelf voorbij gaan lopen. Het is zaak om gas terug te nemen en het hoofd erbij te houden. Het belangrijkste is dat iedereen, ongeacht de uitslag, na zaterdag het idee heeft dat we de juiste richting in zijn geslagen", besloot hij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen