"Droomloting voor AZ? Dat dachten Utrecht en Ajax ook"

2 maart 2017, 09:30

De fans van SC Cambuur moesten door de degradatie uit de Eredivisie en de magere start in de Jupiler League heel wat doorstaan, maar kunnen weer trots zijn op hun helden. Deze trots bereikte op 25 januari een hoogtepunt, toen de spelers na de bekerzege bij FC Utrecht met fakkels en gezang onthaald werden in Leeuwarden. De volgende opdracht voor de ploeg die Ajax ook al uit de beker knikkerde volgt nu: AZ-uit. FCUpdate.nl blikt vooruit met aanvoerder Erik Bakker.

De zeer succesvolle bekercampagne van Cambuur begon met zeges bij Rijnvogels (0-1) en TEC (0-4) en kreeg vervolgens tot twee keer toe een sensationeel vervolg. Eerst werd Ajax dankzij twee goals van Martijn Barto tot verbazing van vriend en vijand uit de beker gekegeld en daarna was de Leeuwardse ploeg in een razendspannend duel na een 2-2 eindstand en achttien penalty's te sterk voor Utrecht. De loting voor de eerste halve finale van Cambuur aller tijden is zwaar, maar waarom zou AZ in navolging van Ajax en Utrecht ook niet verslagen kunnen worden?

Vuurwerk

Dat het leeft in de Friese hoofdstad werd woensdag op de afsluitende training wel weer duidelijk. Er waren veel fans en media aanwezig en de selectie van Cambuur werd weer aangemoedigd met vuurwerk en gezang. Het leek de laatste training voor een Friese derby wel. "Dan merk je wel dat het speciaal is. Het geeft aan dat het voor Cambuur een belangrijke en bijzondere wedstrijd is", aldus Bakker. "Het gaat ook al wekenlang over de wedstrijd tegen AZ, vooral rond onze andere duels. De supporters hebben het nergens anders over. Dat is ook wel logisch, omdat een halve finale hier nog nooit gebeurd is. Het is mooi voor de club en onszelf. Het is een en al historie."

"Dat dachten ze bij Utrecht en Ajax ook"

Met Sparta, Vitesse en AZ in de koker heeft Cambuur het met AZ-uit niet echt getroffen met de loting. "Ik hoorde John van den Brom ook zeggen dat het een droomloting voor AZ was. Het is leuk en aardig dat hij dat zegt, maar dat dachten ze bij Utrecht en Ajax ook. Wij willen laten zien dat we AZ ook wel kunnen verslaan", vertelt de 26-jarige Hoogevener. "AZ speelt natuurlijk thuis en is wel de favoriet", realiseert Bakker zich.

Bekerfinale of promotie?

Tot slot vroegen we Bakker wat hij liever heeft: de bekerfinale of promotie naar de Eredivisie. Toen wij hem dit duivelse dilemma voorlegden, bleef het een tijdje stil. "Je maakt een bekerfinale natuurlijk nooit mee, maar promotie is ook ontzettend belangrijk voor de club. Daar heb je een heel jaar plezier van. Het is echt lastig, haha. Ik kan niet kiezen." De bekerwinst of promotie dan? "Dat is nog steeds heel moeilijk, maar dan neig ik toch meer naar de bekerwinst. Het is leuk om erover te dromen, maar zover is het nog lang niet", besluit Bakker.

Door: Koen Jans

[photo,104130,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen