Tielemans ook tegen Genk belangrijk voor Anderlecht

26 februari 2017, 19:59

Youri Tielemans is opnieuw goud waard gebleken voor Anderlecht. De 19-jarige middenvelder leidde de club uit Brussel zondag met een doelpunt en een assist naar een overwinning op RC Genk. Het werd 2-0 in het eigen Stade Constant Vanden Stock.

Tielemans was in de vijftigste minuut met een afstandsschot verantwoordelijk voor de 2-0. Vorige week had de jongeling tegen Oostende in een tijdsbestek van drie minuten ook al twee keer doel getroffen van afstand. In de 32ste minuut van het treffen met Genk stond Tielemans al aan de basis van de openingstreffer van Kara Mbodji.

Anderlecht komt door de winst weer op gelijke hoogte met koploper Club Brugge, dat vrijdag de eenzijdige topper tegen nummer drie Zulte Waregem met 5-0 won. Bij Genk, dat zevende staat, liet coach Albert Stuivenberg Jean-Paul Boëtius direct na rust invallen.