Memphis met twee doelpunten en assist op dreef bij Lyon

26 februari 2017, 19:04

Memphis Depay had het zondag op zijn heupen bij Olympique Lyon. De Nederlandse aanvaller, die afgelopen maand voor 16 miljoen euro werd overgenomen van Manchester United, legde met twee doelpunten de basis voor een 5-0 thuiszege van zijn club op laagvlieger FC Metz. Later in de partij gaf Memphis ook nog een assist.

In de eerste helft had Lyon al het betere van het spel ten opzichte van Metz, maar het duurde tot de 43ste minuut voor de score werd geopend. Memphis was verantwoordelijk voor de 1-0. De oud-speler van PSV tikte de bal van dichtbij in het lege doel, na een voorzet vanaf rechts.

Acht minuten na de pauze was Memphis ook goed voor de tweede treffer. Ditmaal sneed de Oranje-international vanaf de rechterflank naar binnen, zette hij zijn tegenstander opzij en joeg hij de bal kiezelhard in het doel. Na een eigen goal van Iván in de 74ste minuut tekende Alexandre Lacazette vier minuten later voor de 4-0. De spits, die van de Metz-defensie alle tijd kreeg om te kappen en draaien, werd aangespeeld door Memphis. Mathieu Valbuena bepaalde in de extra tijd de eindscore op 5-0.

Als gevolg van de winst verstevigt Lyon haar vierde plaats in de Franse competitie.