Chelsea na rust langs Swansea, Van Aanholt goud waard

25 februari 2017, 18:07

Bij rust was de score met 1-1 nog in evenwicht, maar uiteindelijk heeft Chelsea wel drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Swansea City. Het werd zaterdag op Stamford Bridge 3-1 voor de Londenaren. Patrick van Aanholt was goud waard voor Crystal Palace met het enige doelpunt in de ontmoeting met Middlesbrough (1-0). Ronald Koeman leidde Everton naar een 2-0 thuiszege op Sunderland.

Chelsea had in de eerste helft de controle tegen Swansea City en kwam in de negentiende minuut ook op voorsprong: Cesc Fabregas trof doel op aangeven van Pedro. Een gebrek aan concentratie op slag van rust bij een vrije trap van Swansea City op het middenveld kostte Chelsea echter een tegentreffer. Gylfi Sigurðsson kon de bal op het hoofd leggen van Fernando Llorente en die kopte de 1-1 tegen de touwen.

In de laatste achttien minuten stelde Chelsea alsnog orde op zaken. Pedro zorgde in de 72ste minuut voor de 2-1, door van buiten het strafschopgebied raak te schieten. Diego Costa legde twaalf minuten later de eindscore vast op 3-1. De Spaanse spits schoot het leder in het doel na een actie van Eden Hazard. Door de winst heeft koploper Chelsea nu elf punten voorsprong op nummer twee Manchester City, dat wel nog een duel tegoed heeft. Bij Swansea stond Leroy Fer in de basis en viel Luciano Narsingh in.

Crystal Palace verliet dankzij Patrick van Aanholt de degradatieplaatsen. De Nederlandse linksback maakte in de 34ste minuut van de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough, waar Marten de Roon in de basis stond, het enige doelpunt (1-0). Van Aanholt, die vorige maand werd overgenomen van Sunderland, kreeg de bal op de rand van het penaltygebied voor de voeten en haalde doeltreffend uit. Crystal Palace staat nu zeventiende, met één punt meer dan nummer achttien Leicester City. De regerend kampioen, die afgelopen donderdag afscheid nam van manager Claudio Ranieri, speelt maandag nog wel thuis tegen Liverpool.

Met Maarten Stekelenburg op de bank versloeg Everton op het eigen Goodison Park Sunderland met 2-0. Idrissa Gueye bracht de formatie van manager Ronald Koeman vijf minuten voor de pauze aan de leiding. Romelu Lukaku was tien minuten voor tijd, na voorbereidend werk van zijn landgenoot Kevin Mirallas, verantwoordelijk voor de 2-0 eindstand. Everton staat zevende in de Premier League, met vier punten achterstand op nummer zes Manchester United. Dat team heeft nog een duel tegoed, maar komt dit weekend niet in actie in de Premier League. De werkgever van Daley Blind speelt zondag de League Cup-finale tegen Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen