Prachtgoals Tielemans helpen Anderlecht voorbij Oostende

19 februari 2017, 19:52

RSC Anderlecht heeft zondag goede zakengedaan in de Belgische competitie door concurrent KV Oostende te verslaan. Anderlecht won op bezoek bij de nummer vier met 1-4. Dat had het te danken aan twee prachtige doelpunten van Youri Tielemans.

Sofiane Hanni zette Anderlecht na drie minuten op voorsprong tegen Oostende. De thuisploeg kwam via een benutte strafschop van Nany Dimata terug in de wedstrijd. Het was Tielemans die de wedstrijd bepaalde in de tweede helft. Eerst trof hij vanaf afstand met rechts het doel, waarna twee minuten later zijn poging met links van afstand in de bovenhoek verdween.

Het slotakkoord was voor ?ukasz Teodorczyk met een uithaal van de rand van het strafschopgebied. Anderlecht staat na de overwinning op evenveel punten als medekoploper Club Brugge. Oostende staat tien punten achter op beide ploegen. Daartussen staat nog Zulte Waregem.