Lewandowski redt Bayern, Bruma pechvogel in Dortmund

18 februari 2017, 17:29   Bijgewerkt: 18 februari 2017, 18:40

Vorige week won Bayern München dankzij twee late goals van FC Ingolstadt 04 en de slotfase was de koploper zaterdagmiddag wederom goed gezind. In de 96ste (!) minuut zorgde invaller Robert Lewandowski namelijk voor de gelijkmaker op visite bij Hertha BSC: 1-1. Ondertussen speelde Jeffrey Bruma een ongelukkige rol bij VfL Wolfsburg, dat kansloos met 3-0 ten onder ging bij Borussia Dortmund.

De euforie was groot bij Bayern vanwege de midweekse 5-1 zege op Arsenal en coach Carlo Ancelotti voerde vanwege die wedstrijd tegen Hertha drie wissels door in zijn basiself. Die wissels kwam het team, met Arjen Robben in de basis, niet ten goede. Bayern had het lastig met de subtopper en kwam na 21 minuten zelfs op achterstand. Vedad Ibisevic werkte in die minuut de bal van dichtbij achter Manuel Neuer. Door die goal is er een einde gekomen aan een reeks van vijf duels met Bayern waarin Hertha niet wist te scoren.

Bayern probeerde na de achterstand terug te komen, maar kwam nauwelijks in haar spel. In de slotfase besloot Ancelotti spits Lewandowski in het veld te brengen en dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. De Pool wist in de 96ste minuut de bal in het doel te werken, met de absolute laatste actie van de wedstrijd. De spelers van Hertha reageerden furieus, omdat de vijf minuten extra toen al waren verstreken. Zodoende bleef Bayern de tweede competitienederlaag bespaard en stapte het met een 1-1 gelijkspel van het veld.

1899 Hoffenheim heeft de winnende draad weer opgepakt in de competitie. De stuntploeg van Julian Nagelsmann, waarover wij deze special schreven, was zaterdagmiddag met 2-0 te sterk voor hekkensluiter SV Darmstadt 98. Spits Andrej Kramaric nam beide treffers voor zijn rekening in de tweede helft, onder meer vanaf de strafschopstip. Voor Darmstadt is de nederlaag een streep door de rekening, aangezien het vorige week nog wist te stunten tegen Dortmund.

Bovendien verliest de formatie van Torsten Frings de aansluiting met de concurrentie, aangezien nummer zeventien FC Ingolstadt 04 het gat tot zes punten heeft vergroot. Dat deed het op knappe wijze, door in het stadion van Eintracht Frankfurt met 0-2 te winnen. Een fraaie zege, zeker omdat Frankfurt voor vandaag nog derde stond in de competitie. Romain Brégerie en Pascal Gross namen de goals voor hun rekening in een wedstrijd waarin beide ploegen een rode kaart kregen. Bovendien miste routinier Makoto Hasebe bij een 0-1 achterstand een strafschop namens Frankfurt.

Net als Ingolstadt heeft ook Werder Bremen uitstekende zaken gedaan in de staart van de competitie. De uitwedstrijd tegen middenmoter FSV Mainz 05 werd dankzij twee vroege goals met 0-2 gewonnen. Serge Gnabry opende het bal in de negentiende minuut met een heerlijke kopbal, sterspeler Thomas Delaney bepaalde vier minuten later de eindstand op 0-2.  [photo,104731,left,]

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!