Primeur in Spanje: Granada start met elf nationaliteiten

17 februari 2017, 23:07

Met elf verschillende nationaliteiten in de basis, iets dat nooit eerder is vertoond in de geschiedenis van La Liga, heeft Granada CF een ruime thuiszege geboekt op Real Betis Sevilla. Het werd vrijdag 4-1 in het Estadio Nuevo Los Cármenes van Granada.

Mexico, IJsland, Frankrijk, Uruguay, Spanje, Nigeria, Kameroen, Marokko, Ghana, Brazilië en Colombia, uit deze elf landen kwamen de elf basisspelers van Granada voor het duel met Betis. Het samenspel tussen hen verliep uitstekend; al binnen 33 minuten stond het 3-0 voor Granada. Mehdi Carcela, Adrian Ramos en Andreas Pereira scoorden voor de gastheer. Ramos was in de 64ste minuut ook verantwoordelijk voor de 4-0. Petros redde een kwartier voor tijd de eer namens Betis, waar Ryan Donk in de basis stond.

Op de bank bij Granada zaten verder twee Spanjaarden, twee Portugezen, een Griek, een Argentijn en een Fransman. De Spanjaarden, onder wie oud-Ajacied Isaac Cuenca, en de Griek vielen in. Andreas Pereira en Betis-invaller Matías Nahuel kregen in de 66ste minuut allebei rood.

Wereldwijd was het niet de eerste keer dat een club met elf verschillende nationaliteiten aan de aftrap verscheen. Manchester United deed het bijvoorbeeld al eens begin 2011.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen