Koploper VVV-Venlo boekt ook zege bij FC Volendam

17 februari 2017, 22:16   Bijgewerkt: 17 februari 2017, 22:27

VVV-Venlo ligt nog altijd op koers voor promotie naar de Eredivisie. De formatie van trainer Maurice Steijn won vrijdag in de Jupiler League de lastige uitwedstrijd tegen FC Volendam met 0-1. Moreno Rutten maakte met een vroeg doelpunt het verschil in het Kras Stadion.

Rutten bracht VVV al in de negende minuut aan de leiding in en tegen Volendam, dat uit de laatste vijf thuiswedstrijden de maximale vijftien punten haalde. Elf minuten na de pauze was Torino Hunte dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar hij raakte de paal. FC Volendam eindigde de partij met tien man: Paul Kok kreeg in een tijdsbestek van vier minuten, in de 77ste en 81ste minuut, twee keer geel en moest daarmee het veld vroegtijdig verlaten.

VVV heeft zes punten voorsprong op nummer twee Jong Ajax, maar dat team komt niet in aanmerking voor promotie. De marge van de Limburgers naar nummer drie FC Volendam bedraagt zelfs elf punten. Jong Ajax versloeg hekkensluiter Achilles '29 overigens met 2-3. Ezra Walian en Kaj Sierhuis (2) kwamen op het scoreformulier namens de Amsterdamse talenten. Achilles maakte via Doriano Kortstam en Niek Versteegen de eerste en laatste goal van het duel. Kortstam incasseerde in de 83ste minuut zijn tweede gele kaart, waardoor Achilles met tien man eindigde.

Zege Cambuur en De Graafschap

Na een nederlaag bij De Graafschap en een gelijkspel tegen Fortuna Sittard herpakte SC Cambuur zich met een 0-1 zege bij Almere City FC. Tarik Tissoudali tekende in de 59ste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De invaller scoorde in twee instanties na een voorzet van Martijn Barto. Almere City FC kreeg meerdere mogelijkheden om zelf ook te scoren, maar liet deze onbenut.

Na vijf duels waarin slechts één zege werd geboekt heeft Henk de Jong weer reden tot lachen met De Graafschap. De oefenmeester leidde de Superboeren naar een 2-1 thuiszege op Telstar. Door een goal van Crescendo van Berkel in de veertigste minuut gingen de bezoekers wel lang aan de leiding op De Vijverberg, maar in de laatste twintig minuten kantelde Piotr Parzyszek de score. In de 71ste minuut herstelde de Pool het evenwicht uit een penalty, tien minuten later maakte hij de winnende.

Pak slaag Jong Utrecht, RKC toont veerkracht

Door de winst klimt De Graafschap naar de zeventiende plaats. Het gaat Jong FC Utrecht voorbij. De beloften uit de Domstad kregen met 4-1 op de broek bij Fortuna Sittard. Emrah Bassan, Finn Stokkers (penalty), Djibril Dianessy en Junior Torunarigha waren trefzeker voor de manschappen van trainer Sunday Oliseh. Karim Loukili zorgde tussendoor voor de aansluitingstreffer namens Jong FC Utrecht.

Door doelpunten van Issa Kallon, Cas Peters en Frank Olijve in de eerste helft won FC Emmen met 1-3 bij Helmond Sport. Irvingly van Eijma bezorgde RKC Waalwijk met twee late doelpunten een 2-1 thuiszege op FC Dordrecht, dat via Alvin Daniels in de 39ste minuut op 0-1 was gekomen in het Mandemakers Stadion. FC Oss en FC Den Bosch hielden elkaar op 1-1. Fatih Kamaçi bracht Oss in de dertigste minuut op 1-0, Mario Bilate maakte tien minuten later gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen