'Totaal andere benadering' voor Twente tegen Excelsior

10 februari 2017, 16:24

Waar de ene club al maanden in het linkerrijtje staat, bivakkeert sinds oktober al aan de rechterzijde van de Eredivisie-stand. FC Twente wil een gooi doen naar de playoffs en kan via Excelsior een welkome drie punten binnenhalen, de Kralingers moeten op hun beurt het beste beentje voor zetten om degradatievoetbal af te wenden. Zondagmiddag wordt er in Woudestein om 12.45 uur afgetrapt.

"Alert zijn en Excelsior goed bespelen", klinkt het bij monde van trainer René Hake vanuit het kamp-FC Twente. "Het resultaat tegen Feyenoord (0-2, red.) was te wijten aan individueel slecht verdedigen. Na deze wedstrijd was het herstellen en de focus richten op het uitduel bij Excelsior, wat natuurlijk een hele andere manier van voorbereiden vraagt. Het is een ploeg die zo snel mogelijk weg wil komen uit de onderste regionen, en met drie punten kunnen zij enorm opschieten."

In het verleden behaalde resultaten .. 

In de Grolsch Veste wist Excelsior knap te winnen, aan het begin van dit seizoen werd het 1-2. "Dat was een heel ander Twente dan het elftal dat er nu staat, weet Excelsior-coach Mitchell van der Gaag. "Hakim Ziyech deed toen bijvoorbeeld nog mee en sindsdien zijn ze weer opgeklommen naar de linkerhelft van het klassement. Twente is een team met veel individuele kwaliteiten - goede spelers voorin, degelijke achterhoede. Het zal een heel andere wedstrijd worden dan toen."

Waar Excelsior geen beroep kan doen op Arghus Bordignon, zijn Fredrik Jensen en Dulan Seys twijfelgevallen bij de tegenstander. "Fredrik was ziek en Dylan is ziek", weet Hake, die Seys overigens wel terugverwacht voor de wedstrijd van zondag. Anouar Hadouir liep tegen FC Groningen zijn vijfde gele kaart op en is zodoende geschorst, over de inzetmogelijkheid van Fredy Ribeiro en Henrico Drost is vanwege respectievelijk blessureleed en ziekte nog niets duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen