Late zege PSG, El Ghazi en Kishna verliezen van hekkensluiter

4 februari 2017, 21:54

Paris Saint-Germain heeft zaterdag een late zege geboekt op bezoek bij Dijon. Pas in de laatste tien minuten kon de regerend kampioen van Frankrijk het verschil maken en uitlopen tot 1-3. OSC Lille met de debuterende Anwar el Ghazi en Ricardo Kishna kende een dramatische avond dankzij een 0-1 nederlaag tegen hekkensluiter Loirent.

Dijon - Paris Saint-Germain 1-3

Al na een minuut of vijf had PSG op een achterstand kunnen staan, maar de paal voorkwam dat de uithaal van Marvin Martin het net bereikte. Daarna ging het langzaam lopen bij de bezoekers en kort na de eerste kans voor Blaise Matuidi kon de ploeg juichen. Een voorzet kwam voor de voeten van Lucas Moura, die de bal in twee pogingen binnenschoot.

Lang konden de Parijzenaars niet genieten van de voorsprong. Júlio Tavares schoot al snel kiezelhard de gelijkmaker tegen de touwen. Na rust verhoogde PSG de druk, al wist Dijon er sporadisch ook uit te komen. Tien minuten voor tijd kwam daar toch de haast onvermijdelijke voorsprong. Thiago Silva tikte uit een hoekschop de rebound binnen. Een paar minuten later maakte Edinson Cavani aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 te maken.

OSC Lille – Loirent 0-1

Oud-Ajacieden El Ghazi en Kishna – als invaller – hebben geen glansrijk debuut meegemaakt als speler van OSC Lille. Nota bene hekkensluiter Loirent zat de aanvallers in de weg. Jérémie Aliadière maakte kort na rust de enige treffer door attent een voorzet binnen te tikken bij de tweede paal.