Barcelona boekte degelijke zege op Athletic Bilbao

4 februari 2017, 18:09

Barcelona heeft in de Primera División de horde Athletic Bilbao zonder al teveel problemen genomen. In het eigen Camp Nou wonnen de Catalanen met 3-0. Het gat met Real Madrid is hierdoor verkleind tot één punt. De Madrilenen - die dit weekend vanwege een afgelasting niet in actie zullen komen - hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Francisco Alcacer toonde zich een prima vervanger van de rust krijgende Luis Suárez. Neymar haalde de achterlijn, waarna Alcacer op de juiste plek stond om de 1-0 binnen te tikken. Even daarvoor had Bilbao wel een aardige kans gehad via Inaki Williams, maar hij kopte naast. Barcelona speelde niet heel dominant, maar kwam vlak voor rust toch op 2-0 met dank aan Gorka Iraizoz. De doelman tastte volledig mis bij een vrije trap van Lionel Messi vanaf de zijkant.

Toch was er een kleine domper voor de Catalanen. Gerard Piqué moest bij de rust in de kleedkamer achterblijven met een blessure aan zijn dij. Luis Enrique besloot geen risico te nemen en haalde in de tweede helft ook Messi naar de kant. De Argentijn zat amper op zijn stoel, toen Aleix Vidal voor de 3-0 tekende. De rechtsback moest behalve zijn tegenstanders zelfs een paar eigen spelers ontwijken en uitkappen, alvorens hij vanaf de rand van het strafschopgebied de bal tegen de touwen knalde.