Hull klopt zwalkend Liverpool, Lukaku schittert bij Everton

4 februari 2017, 17:56   Bijgewerkt: 4 februari 2017, 18:11

Liverpool is het helemaal kwijt. De ploeg van Jürgen Klopp verloor zaterdagmiddag op bezoek bij laagvlieger Hull City met 2-0 en heeft zodoende slechts één van haar laatste tien duels gewonnen. Stadsgenoot Everton won wel gewoon. In een spectaculair duel werd er mede door vier goals van Romelu Lukaku met 6-3 gewonnen van Bournemouth.

Hull City - Liverpool 2-0

Liverpool is haar topvorm al weken kwijt en dat kwam op bezoek bij Hull City ook weer aan het licht. Hoewel Philippe Coutinho een keer heel dicht bij de 0-1 was, kwam de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Simon Mignolet – midweeks nog de held door een strafschop te stoppen tegen Chelsea – was niet de baas in zijn eigen vijfmetergebied, waarna Alfred N'Diaye de bal eenvoudig binnen kon tikken. Na rust waren er wel mogelijkheden via Emre Can, Saido Mané en Coutinho, maar heel penibel werd het nooit voor Hull. In de slotfase liep de ploeg zelfs nog weg. Oumar Niasse brak door, passeerde Mignolet door de benen en tekende zodoende voor de 2-0. De laatste Liverpool-zege in de Premier League dateert nog altijd van oudjaarsdag toen Manchester City met 1-0 werd gevloerd. 

Everton - Bournemouth 6-3{image[316649][right-half][]}

Slechts 31 seconden had Everton nodig om de score te openen tegen Bournemouth. Romelu Lukaku kroop na een goede combinatie naar binnen en krulde de bal fraai richting de verre hoek. James McCarthy tekende ook al snel voor de 2-0, door zijn eigen geblokte schot alsnog binnen te lopen. Binnen het halfuur stonden er zelfs drie treffers op het scorebord. Simon Francis speelde de bal zo in de voeten van Lukaku, die vervolgens eenvoudig kon afronden. Toch was dat niet genoeg om lekker achterover te hangen, want Bournemouth maakte na rust haar reputatie als comebackploeg weer helemaal. Jack Wilshere en Josh King brachten de spanning terug in de wedstrijd. Everton liet zich in tegenstelling tot stadsgenoot Liverpool eerder dit seizoen echter niet verrassen. Uit een voorzet van Seamus Coleman schoot Lukaku zijn derde van de avond tegen de touwen. Niet veel later volgde ook nog de vierde goal van de Belg. In de blessuretijd werd de score nog verder opgevoerd. Harry Arter scoorde eerst namens de thuisploeg, maar uiteindelijk bepaalde Ross Barkley de eindstand op 6-3.

Crystal Palace - Sunderland 0-4

Patrick van Aanholt vertrok deze winter van Sunderland naar Crystal Palace. De linksback stond zaterdagmiddag in de basis tegen zijn oude ploeg, maar een fijne ontmoeting werd het voor hem allerminst. Al bij rust stond het 0-4 voor de hekkensluiter van de Premier League. Lamine Kone had al na tien minuten de score geopend en vervolgens scoorde Sunderland drie keer in de laatste vijf minuten van de tweede helft. Ibrahim N'Dong en twee keer Jeremain Defoe zorgden voor ongekende luxe voor The Black Cats. De echte nood om nog volop aan te zetten ontbrak vervolgens bij Sunderland en Palace bleek niet bij machte om de spanning ook nog maar enigszins terug te brengen, waardoor de amusementswaarde van de eerste helft na rust nimmer meer bereikt werd.

Overige uitslagen

Southampton - West Ham United 1-3

Watford - Burnley 2-1

West Bromwich Albion - Stoke City 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen