'Extreemrechtse' Zozulya weggejaagd bij Vallecano

2 februari 2017, 09:53

Het avontuur van Roman Zozulya bij Rayo Vallecano is van korte duur geweest. De Spaanse tweedeklasser heeft de 27-jarige aanvaller uit Oekraïne teruggestuurd naar Real Betis Sevilla, de club waarvan hij werd gehuurd, omdat de supporters niets van hem moeten weten.

Politiek gezien zijn de fans van Rayo Vallecano links, terwijl Zozulya juist als extreemrechts te boek zou staan. Volgens de speler is dat laatste echter een misverstand, dat is ontstaan toen hij afgelopen zomer van Dnjepr naar Betis verhuisde. "Bij mijn aankomst op de luchthaven droeg ik een shirt met daarop de badge van Oekraïne. Een journalist schreef echter dat ik een shirt droeg van een bepaalde groep, waarvan de badge lijkt op die van mijn land", aldus Zozulya in een open brief aan de Vallecano-aanhang. "Ik ben niet verbonden aan welke neo-nazigroep dan ook."

Het medium waarvoor bovengenoemde journalist werkt, herstelde de fout volgens Zozulya. Toch dulden de Vallecano-fans hem niet. "Hier is geen plaats voor nazi's", zo was woensdag te lezen op een spandoek bij de training. Daarop besloot de club hem terug te sturen naar Sevilla. Voor die club mag hij dit seizoen echter niet meer in actie komen, omdat de transferdeadline al verstreken is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen