Memphis verliest met Lyon van Lille bij basisdebuut

28 januari 2017, 19:06

Olympique Lyon heeft een nederlaag geleden bij het debuut van Memphis Depay in de basis. De zevenvoudig kampioen van Frankrijk ging zaterdag in de thuiswedstrijd tegen OSC Lille met 1-2 onderuit. Memphis, vorige week invaller tegen Marseille (3-1 winst), werd na 67 minuten naar de kant gehaald.

Memphis was bij meerdere aanvallen van Lyon betrokken, maar hieruit kwamen geen doelpunten voort. Lille-speler Yassine Benzia had zeven minuten voor de pauze aan de andere kant wel succes met een laag schot van afstand. Benzia was tien minuten voor tijd ook verantwoordelijk voor de 0-2. Hij benutte een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Mathieu Valbuena op Sebastien Corchia. Valbuena had eerder in de tweede helft al een grote kans gemist op de 1-1. Na een actie van Maxwell Cornet, de vervanger van Memphis, schoot hij voor een leeg doel over.

Niet alleen Valbuena speelde een matige wedstrijd aan de kant van Lyon. Dat gold ook enigszins voor Alexandre Lacazette, maar hij scoorde in de 86ste minuut wel uit een penalty de aansluitingstreffer. Kort daarna was Lacazette ook dicht bij de 2-2, maar ditmaal ging zijn inzet net naast.

Met 37 punten staat Lyon onbedreigd vierde in de Ligue 1, maar de achterstand op de top-drie is ook al ruim.