Cavani maakt er weer twee en loodst PSG naar eindstrijd

24 januari 2017, 23:04

Sinds het vertrek van Zlatan Ibrahimovic bij Paris Saint-Germain is Edinson Cavani helemaal los. De aanvaller scoort aan de lopende band en was dinsdagavond ook weer trefzeker voor de formatie uit Parijs. In de halve finale van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk, hielp hij zijn ploeg met twee goals aan een 1-4 zege op Girondins Bordeaux.

Daardoor plaatst PSG zich, voor het vierde jaar op rij, voor de eindstrijd van het toernooi. Tegen Bordeaux ging echter niet gemakkelijk. Door een vroege goal van Angel Di Maria die scoorde met een heerlijke vrije trap nam de ploeg uit Parijs de leiding, maar door toedoen van Diego Rolan kwam Bordeaux na een halfuur terug in het duel. In de tweede helft gooide PSG de gaskraan open en werd het verschil in kwaliteit alsnog duidelijk.

Cavani nam zijn team bij de hand. In de zestigste en de 74ste minuut was hij doeltreffend, waardoor hij nu al op 28 treffers staat dit seizoen in alle competities. Een geweldig aantal voor de spits. Het slotakkoord werd overigens niet verzorgd door Cavani, maar door Di Maria. De Argentijn bepaalde in de 81ste minuut met zijn tweede de eindstand op 1-4.

In de finale krijgt PSG te maken met de winnaar van het duel tussen AS Monaco en Nancy.