Heerkes verlaat Emmen voor trainersavontuur in China

23 januari 2017, 11:08

Waar spelers als Carlos Tévez, Oscar, Axel Witsel, Graziano Pellè, Hulk en Ezequiel Lavezzi stuk voor stuk naar China verkasten, verhuist ook een Nederlandse trainer naar het enorme Aziatische land. Gert Heerkes gaat per 1 januari aan de slag als hoofdcoach van Qingdao Red Lions. De oefenmeester verlaat FC Emmen, waar hij hoofd opleidingen en jeugdtrainer was.

De nieuwe werkgever van Heerkes is de club van voormalig ADO Den Haag-directeur Piet van der Pol. De in 2016 opgerichte club is actief op het derde niveau van China en mikt op promotie naar de tweede liga, maar slaagde er met Jan Poortvliet als trainer niet in om dit te realiseren. Nu krijgt Heerkes deze taak dus, met Poortvliet overigens aan zijn zijde. "We gaan het samen doen", zegt Heerkes tegen RTV Drenthe.

De oud-trainer van Heracles Almelo, Willem II, SC Veendam was onlangs nog hard op weg naar de Egyptische club Al Nasr. "Dat klopt. Die club was als eerste heel concreet, maar daarna duurde het voor mijn gevoel te lang waardoor ik voor een terugkeer naar China koos", zegt Heerkes, die nu dus aan de bak gaat in China. Dat is niet voor het eerst, aangezien hij van december 2013 tot eind 2014 al assistent-coach was bij Jiangsu Sainty.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen