Lewandowski behoedt Bayern voor slecht begin van 2017

20 januari 2017, 22:35

Bayern München is 2017 op dezelfde manier begonnen als hoe het 2016 afsloot: met een overwinning. Gemakkelijk ging het echter niet. De ploeg van coach Carlo Ancelotti versloeg SC Freiburg met 1-2, maar het winnende doelpunt viel pas in de slotfase. Robert Lewandowski was de maker van beide Bayern-goals.

In de openingsfase van de wedstrijd in het Schwarzwald-Stadion oogde Bayern nog niet heel scherp en daar profiteerde Freiburg al binnen vier minuten van. Janik Haberer stond net geen buitenspel toen hij de bal ontving van Vincenzo Grifo en schoof vervolgens in de verre hoek de 1-0 in het doel.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Bayern beter in haar spel. Tien minuten voor de pauze resulteerde dat in de gelijkmaker van Lewandowski. De Pool werd over het hoofd gezien bij een corner en kon zodoende de 1-1 maken. In de tweede helft nam de druk van Bayern toe, maar de 1-2 liet lang op zich wachten, mede doordat onder meer Arjen Robben enkele kansen miste. In de slotfase bezorgde Lewandowski Bayern alsnog de winst. Na een voorzet van Franck Ribéry vanaf links nam hij de bal aan met de borst, om het leder vervolgens met rechts in het doel te werken.

Door de winst komt Bayern op 42 punten uit zeventien wedstrijden, waarmee het aan kop gaat in de Bundesliga. Het heeft zes punten voorsprong op nummer twee RB Leipzig, dat wel nog een duel tegoed heeft. De promovendus speelt zaterdag thuis tegen Eintracht Frankfurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen