Rennes-coach fileert Van Basten: "Het is bullshit"

20 januari 2017, 11:55

Voorzichtig opperde Marco van Basten, die als 'Chief Officer for Technical Development' bij de FIFA werkt, voor het afschaffen van de buitenspelregel in het voetbal. Hij zei dat hij wel bang was dat 'veel mensen hierop tegen zouden zijn'. De eerste kritiek komt inderdaad nu al naar buiten en Stade Rennes-trainer Christian Gourcuff ziet absoluut geen heil in het plan van de voormalig topaanvaller.

"Ik ben bang dat veel mensen hierop tegen zouden zijn", zei Van Basten eerder deze week over het afschaffen van buitenspel. "Ik ben echter een voorstander, omdat het voetbal nu steeds meer vergelijkbaar wordt met handbal. Er staan geregeld negen spelers om de doelman heen, het lijkt vaak wel een muur."

Gourcuff, trainer van Stade Rennes, ziet niets in de plannen van Van Basten. "Dit is de grootste onzin die ik in tijden heb gelezen", reageert de 61-jarige coach. "Het is echt bullshit. Als buitenspel wordt afgeschaft, keren we terug naar de tijd waarin dorpen tegen dorpen voetbalden en mensen stierven op het veld. De buitenspelregel is het symbool van intelligentie. De regel is fundamenteel voor het voetbal. Als je dat niet begrijpt, snap je niets van deze sport."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen