Barcelona rolt Las Palmas op, Messi evenaart Raúl

14 januari 2017, 18:28

Na het gelijkspel van vorige week in de uitwedstrijd tegen Villarreal heeft FC Barcelona zich in La Liga herpakt met een ruime overwinning. De Catalanen wonnen zaterdag in Camp Nou het thuisduel met Las Palmas met 5-0. Lionel Messi was één van de doelpuntenmakers en bereikte daarmee een nieuwe mijlpaal.

Messi scoorde in de 52ste minuut de 2-0, nadat Las Palmas-keeper Javi Varas een voorzet van Rafinha niet goed verwerkte. Las Palmas is de 35ste verschillende La Liga-club waartegen de Argentijn heeft gescoord, een evenaring van het record van Real Madrid-vedette Raúl.

Luis Suárez had FC Barcelona in de veertiende minuut al op voorsprong gezet. De Uruguayaan trof doel na een pass van André Gomes vanaf rechts en zorgde daarmee voor de 1-0 ruststand. Na voorbereidend werk van Rafinha was Suárez in de 57ste minuut ook verantwoordelijk voor de 3-0, twee minuten later maakte Arda Turan er 4-0 van. Met zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona legde Aleix Vidal tien minuten voor tijd de eindscore vast op 5-0.

FC Barcelona, waar Jasper Cillessen op de bank bleef, komt door de winst op twee punten van koploper Real Madrid. De aartsrivaal heeft echter nog twee wedstrijden tegoed. Zondag gaat Real op bezoek bij Sevilla FC, waar het eerder deze week in de Copa del Rey nog met 3-3 gelijkspeelde. Dat was voor de Madrilenen voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Spaanse beker, omdat ze de thuiswedstrijd een week eerder al met 3-0 hadden gewonnen.