VVV steviger aan kop, zege Fortuna bij debuut Oliseh

13 januari 2017, 22:22   Bijgewerkt: 13 januari 2017, 22:35

VVV-Venlo gaat na vrijdag nog steviger aan kop in de Jupiler League. Op bezoek bij SC Cambuur werd er met 0-2 gewonnen en omdat de nummer twee, Jong Ajax, op bezoek bij FC Emmen niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel is het gat nu vier punten.

VVV had op bezoek bij SC Cambuur aan twee doelpunten binnen korte tijd genoeg voor de overwinning. Beide ploegen kregen in de eerste helft enkele kansen, maar het was VVV dat na 37 minuten spelen op voorsprong kwam. Jonathan Opoku maakte zijn achtste treffer van het seizoen. In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde Nils Roeseler de score. Die twee doelpunten bleken uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

FC Emmen-Jong Ajax

Nummer twee Jong Ajax ziet VVV verder uitlopen nadat de ploeg er niet in slaagde om op bezoek bij FC Emmen de volle drie punten te pakken. De ploeg van Marcel Keizer had veelvuldig balbezit en kreeg ook de meeste kansen, maar desondanks werd er niet gescoord in het JENS Vesting-stadion. 

{image[316146][left-half][]}Achilles-Fortuna

Voor Sunday Oliseh zag zijn ploeg bij zijn als trainer van Fortuna Sittard een gelukkige zege boeken op Achilles '29. Dankzij een blunder van doelman Robbert te Loeke, die de bal uit zijn handen liet glippen, kon Gavin Vlijter van dichtbij de 0-1 maken. Die tegenslag kwam de thuisploeg niet meer te boven. Daarmee begint Oliseh zijn missie om Fortuna voor degradatie te behoeden goed. De ploeg staat momenteel op de zeventiende plaats in de Jupiler League.

FC Eindhoven-De Graafschap

Het debuut van Henk de Jong als trainer van De Graafschap verliep heel wat minder goed. Hij zag FC Eindhoven binnen elf minuten op een 0-2 voorsprong komen dankzij doelpunten van Tibo van de Velde en Rafael Uiterloo. Die klap kwam de huidige nummer zestien van de Jupiler League niet meer te boven. Kort voor rust scoorde Piotr Parzyszek nog de 1-2, maar daar bleef het bij in Eindhoven.

MVV Maastricht-Helmond Sport

MVV Maastricht wist in eigen huis een 2-0 overwinning te boeken op Helmond Sport en loopt twee punten in op Jong Ajax. De Amsterdammers staan op doelsaldo nog op de tweede plaats, maar beide clubs hebben nu veertig punten verzameld. MVV had aan twee minuten genoeg voor de overwinning. Een kwartier na rust scoorden Alessandro Ciranni en Joeri Schroyen kort na elkaar en brachten zo de eindstand op 2-0.

Almere City-FC Volendam

FC Volendam en Almere City deelden vrijdag de punten. De thuisploeg kwam na zeven minuten op voorsprong vai Gaston Salasiwa, maar nog voor rust wist Volendam die achterstand om te zetten in een voorsprong dankzij goals van Kevin Visser en Bert Steltenpool. Omdat Jeffrey Rijsdijk in de tweede helft gelijk maakte hielden beide ploegen uiteindelijk een punt over aan de ontmoeting.

{image[316147][right-half][]}FC Den Bosch-Jong PSV

Het duel tussen FC Den Bosch en Jong PSV begon een half uur later vanwege de sneeuwval in Den Bosch. Het was een weinig spectaculair duel waarin voor rust weinig kansen te noteren vielen. Na de pauze waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers, maar gescoord werd er niet: 0-0.

Telstar-RKC Waalwijk

RKC Waalwijk is de tweede seizoenshelft prima begonnen. Mede dankzij twee treffers van Johan Voskamp werd er met 0-4 van Telstar gewonnen. Ook Moussa Sanoh was trefzeker. Tien minuten voor tijd moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart voor Stefano Lilipaly. Vlatko Lazic maakte vanaf elf meter vervolgens de vierde treffer.

FC Oss-FC Dordrecht

Ook in Oss een latere aftrap vanwege de sneeuw. In een doelpuntrijk duel wist de thuisploeg uiteindelijk een 4-2 zege te boeken. Tom Boere was met drie treffers de grote man aan de kant van Oss. De ploegen gingen rusten met een 1-1 stand op het scorebord, maar na de pauze nam Oss binnen een half uur afstand dankzij treffers van Boban Lazic en tweemaal Boere.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen