Conte: "Aké heeft laten zien klaar te zijn voor Chelsea"

8 januari 2017, 20:51

Antonio Conte lijkt serieuze plannen te hebben met Nathan Aké. De verdediger werd zondag door Chelsea teruggehaald, nadat hij afgelopen zomer op huurbasis naar AFC Bournemouth vertrok. De 21-jarige Nederlander lijkt een serieuze kans te gaan krijgen.

"Dat hebben we gedaan omdat hij heeft laten zien klaar te zijn voor Chelsea", verklaart de Italiaanse trainer zijn beslissing op de website van de koploper van de Premier League. "Chelsea is zijn thuis. In de laatste seizoenen heeft hij bij Watford en Bournemouth getoond dat hij het verdient om in een groot team als Chelsea te staan." Aké was in de eerste seizoenshelft onder meer belangrijk met het winnende doelpunt tegen Liverpool (4-3).

Aké moet zich in de huidige tactiek van Conte (3-4-3) niet alleen richten op de positie van centrale man. "Hij kan ook op links uit de voeten. Zo geeft hij me meer opties en moeten we op de training zien hoe hij de plek op de linkervleugel gaat invullen." Momenteel krijgt voornamelijk Marcos Alonso de voorkeur op die positie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen