PSV kansloos onderuit, Ajax te sterk voor RB Leipzig

7 januari 2017, 18:23   Bijgewerkt: 7 januari 2017, 20:45

Borussia Dortmund heeft PSV-trainer Phillip Cocu heel wat stof tot nadenken gegeven. De Eindhovenaren gingen in een oefenduel kansloos met 4-1 onderuit tegen de Bundelsliga-club, dat de zwakke plekken in de PSV-defensie wel heel makkelijk wist te vinden.

Na negentien minuten was er de voorsprong voor Dortmund nadat PSV er niet in slaagde een schot van Adrian Ramos weg te werken. De rebound was vervolgens voor Marco Reus. Kort voor rust viel ook de tweede Duitse treffer. Balverlies van Santiago Arias leidde uiteindelijk tot de 2-0 van Shinji Kagawa.

Ajax-RB Leipzig

Waar PSV kansloos ten onder ging tegen de nummer zes van de Bundesliga boekte Ajax een uiterst simpele 5-1 oefenzege op de Duitse nummer twee, RB Leipzig. Amin Younes was de grote man aan Amsterdamse kant. De aanvaller was in de competitie nog niet trefzeker, maar scoorde tegen Leipzig een hattrick. Ajax gooide de wedstrijd nog voor rust al in het slot, want met 45 minuten op de klok was de stand 3-0 in het voordeel van de beoogde basisploeg van Peter Bosz. Naast twee treffers van Younes was ook spits Kasper Dolberg trefzeker.

Na rust ging Ajax op dezelfde weg verder. Nadat de tweede helft een minuut onderweg was maakte Younes zijn hattrick compleet. Davie Selke deed nog iets terug voor Leipzig, maar Anwar El Ghazi zorgde ervoor dat de marge uiteindelijk weer vier was. De aanvaller kopte de 5-1 binnen uit een vrije trap van Hakim Ziyech.

[photo,103747,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen