Real heeft aan sterk halfuur genoeg tegen arm Granada

7 januari 2017, 14:55   Bijgewerkt: 7 januari 2017, 15:31

Het jaar 2017 is voor Real Madrid op de best mogelijke manier van start gegaan. De Spaanse koploper won enkele dagen geleden in de Copa del Rey al simpel van Sevilla en heeft zaterdag ook het eerste competitieduel na de winterstop in winst omgezet. Met speels gemak en dankzij een goede eerste fase werd laagvlieger Granada CF op een 5-0 nederlaag getrakteerd.

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd kreeg Cristiano Ronaldo, die in tegenstelling tot het duel met Sevilla nu wel in de basis startte, zijn vierde Gouden Bal overhandigd. Dat gaf Real ogenschijnlijk een uitstekende prikkel, want de ploeg van Zinedine Zidane kwam uitstekend uit de startblokken in het thuisduel. Al na een halfuur stond er namelijk een 4-0 (!) stand op het scorebord. Real speelde uitstekend, maar gezegd moet worden dat de tegenstand van Granada ook weinig voorstelde.

Na twaalf minuten opende Isco, die in tegenstelling tot bekeruitblinker James Rodríguez wel in de basis begon, het bal door de 1-0 te scoren. Zijn inzet leek houdbaar, maar keeper Guillermo Ochoa had geen antwoord op de inzet van de middenvelder. Vervolgens ging het hard. Negen minuten later scoorde Karim Benzema, zes minuten daarna kwam ook Ronaldo op het scorebord. De Portugees kopte van dichtbij binnen, na een uitstekende voorzet van Marcelo. Nog mooier was het voorbereidende werk van de Braziliaan, die zijn tegenstander met een fraaie actie het bos instuurde alvorens hij de voorzet gaf. Isco bepaalde de rust vervolgens in de 31ste minuut op 4-0. Hij scoorde op aangeven van Luka Modric, die zonder aangevallen te worden door het strafschopgebied van de bezoekers kon wandelen om vervolgens een goede voorzet te geven. 

Zoals verwacht haalde Real in de tweede helft de voet van het gaspedaal. Casemiro deed nog wel een duit in het zakje, door na een uur de eindstand op 5-0 te bepalen. Door de zege op Granada bedraagt de voorsprong van Real op FC Barcelona nu zes punten, al krijgt de Catalaanse club zondag tegen Villarreal de kans om de marge tot drie te reduceren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen