Stam realiseert sublieme comeback: "Trots op de ploeg"

3 januari 2017, 12:57

Toen de wedstrijd tussen Bristol City en Reading FC maandagavond de zeventigste minuut in ging, stond de thuisclub nog met 2-0 voor. Toch wonnen de bezoekers, die gecoacht worden door Jaap Stam, nog met 2-3. Dankzij treffers van Liam Kelly en Yann Kermorgant (tweemaal) gingen Stam en co alsnog met de drie punten aan de haal. De laatste twee treffers van Kermorgant vielen in de laatste vijf minuten.

Stam was uitzinnig van vreugde, na de winnende goal van Kermorgant in extremis. "Ik ben zeer trots op de ploeg en op wat ze hebben laten zien vandaag", zegt de Nederlandse manager na de waanzinnige comeback van The Royals. "De spirit die we hebben in dit team... We blijven altijd maar gaan. We geloven in onszelf en zijn ervan overtuigd dat we tegen elke ploeg een goed resultaat kunnen behalen. Dit is een geweldige overwinning."

Daar laat Stam het nog niet bij. "Dit is een groot compliment voor het team. Ze houden zich altijd aan het plan, terwijl andere teams snel ongeduldig worden bij een achterstand. We namen geen overhaaste risico's en speelden het goed uit. Ook de wissels deden het sterk. Dat leverde ons drie punten op. We zijn hier zéér blij mee, dit geeft vertrouwen", stelt Stam, die komend weekend in de League Cup op bezoek gaat bij zijn oude club Manchester United.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen