Stam pakt zege diep in blessuretijd, nederlaag Newcastle

2 januari 2017, 18:06

Het Reading van hoofdtrainer Jaap Stam is maandagavond op sensationele wijze teruggekomen van een 2-0 achterstand. In de blessuretijd bewerkstelligde Reading een 2-3 overwinning. Joey van den Berg gaf de assist bij het winnende doelpunt.

Bristol City – Reading

Reading doet dit seizoen goed mee voor de bovenste plekken, maar leek zich te verslikken in Bristol City. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong door toedoen van Tammy Abraham. Diezelfde Abraham was vlak na rust goed voor de verdubbeling. Het lukte Reading pas in de slotfase om terug te komen in de wedstrijd. Een treffer van Liam Kelly betekende een comeback voor Stam en zijn manschappen.

Yann Kermorgant groeide uit tot de grote man aan de kant van Reading. De aanvaller dacht eerst een punt veilig te stellen met de gelijkmaker vier minuten voor tijd. Diep in blessuretijd wist hij echter ook nog de 2-3 in het doel te krijgen. Ditmaal scoorde hij op aangeven van Joey van den Berg. Reading blijft na de zege op de derde plek staan in de Championship.

Blackburn RoversNewcastle United

Voor Newcastle United is Blackburn Rovers dit seizoen een onneembare vesting gebleken. Voor de tweede keer dit seizoen was Blackburn te sterk voor het team van trainer Rafael Benítez. Een kwartier voor tijd produceerde Charlie Mulgrew het enige doelpunt van de wedstrijd door vanuit een vrije trap toe te slaan. Newcastle zakt door de nederlaag naar de tweede plek. Koploper Brighton & Hove Albion heeft overigens een duel minder gespeeld.

Overige uitslagen

Birmingham City – Brentford 1-3

Burton Albion – Preston North End 0-1

Cardiff City – Aston Villa 1-0

Fulham – Brighton & Hove Albion 1-2

Leeds United – Rotherham United 3-0

Norwich City – Derby County 3-0

Nottingham Forest – Barnsley 0-1

Queens Park Rangers – Ipswich Town 2-1

Sheffield Wednesday – Wolverhampton Wanderers 0-0

Wigan Athletic – Huddersfield Town 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen