Stam: "Ik wilde eigenlijk helemaal geen trainer worden"

1 januari 2016, 16:41

Jaap Stam had niet gedacht dat hij na zijn voetbalcarrière ooit nog actief zou zijn als trainer. Inmiddels staat de Nederlander aan het roer bij Reading FC, dat uitkomt in het Championship, waar hij het prima naar zijn zin heeft. "Op het veld staan is het beste wat er is, maar een club trainen staat op de tweede plaats."

"Toen ik stopte met voetballen, heb ik altijd gezegd dat ik nooit trainer zou worden", vertelt Stam in gesprek met Daily Mail. "Van mijn voormalig trainers wist ik allemaal dat het enorme stress opleverde wanneer je niet presteert. Maar na vijf of zes maanden werd ik opgebeld door mijn eerste club om te helpen. Ik zei dat ik het een paar dagen zou doen en zo begon het balletje te rollen."

Spijt heeft Stam vooralsnog niet van zijn keuze gehad. "Op het veld staan is het beste wat er is, maar een club trainen staat op de tweede plaats. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Wanneer een speler op TV iets vertelt dan lijkt het vrij simpel, maar het is lastig om iets aan een groep duidelijk te maken en een team en de individuele spelers echt beter te maken", blikt Stam terug op zijn eerste jaren als trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen