Sensatie RB Leipzig gaat geen nieuw stadion bouwen

22 december 2016, 17:19

RB Leipzig gaat niet voor een spiksplinternieuw stadion. De nummer twee van de Bundesliga gaat de huidige thuishaven - de Red Bull-Arena - overnemen van de huidige eigenaar Michael Kölmel, waarin 42.558 toeschouwers terecht kunnen.

"We zijn zeer blij met de conclusie van de gesprekken met Kölmel", vertelt Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff op de clubwebsite. "Deze beslissing is een goed signaal richting onze supporters en de hele stad Leipzig. Nu is het aan de gemeente om de verkoop en ons plan goed te keuren."

Dat lijkt geen probleem te zijn, want burgemeester Burkhard Jung had in het verleden al voorgesteld om niet een nieuw onderkomen voor de club te bouwen. Volgens hem zou het veel beter zijn als de capaciteit van de Red Bull-Arena opgeschroefd wordt tot 57.000 toeschouwers.

RB Leipzig is momenteel bezig aan een verrassend sterk seizoen in de Bundesliga. De club promoveerde afgelopen seizoen en mengt zich nu direct tussen de topploegen. Tot woensdag stond Leipzig zelfs bovenaan, maar een 3-0 nederlaag tegen Bayern München bracht daar verandering in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen