Aubameyang voorkomt nederlaag Dortmund na rood Reus

16 december 2016, 22:35

Een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang voorkwam vrijdagavond een nederlaag voor Borussia Dortmund op bezoek bij Hoffenheim. De ploeg keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan en moest het de hele tweede helft met tien man doen na een rode kaart voor Marco Reus.

Dortmund kwam al na drie minuten spelen op achterstand tegen de verrassende hoogvlieger in de Bundesliga. Mark Uth schoot de thuisploeg meteen bij de eerste kans op voorsprong. Lang kon Hoffenheim daar niet van genieten want na een goede actie van Ousmane Dembélé was het Mario Götze die zo'n vijf minuten later alweer voor de gelijkmaker zorgde.

Aubameyang wist kort na rust echter een nederlaag voor zijn ploeg te voorkomen. De aanvaller schoot alweer zijn zestiende doelpunt in vijftien competitiewedstrijden binnen. Hoffenheim ging daarna nog op zoek naar de winnende treffer, maar Dortmund hield stand. Hoffenheim bezet momenteel een knappe derde plaats in de Bundesliga terwijl Dortmund de vijfde plek inneemt.