Rake knal Diego Costa behoedt Chelsea voor gelijkspel

11 december 2016, 14:51

Gemakkelijk ging het niet, maar Chelsea heeft voor de negende keer op rij drie punten gepakt in de Premier League. De Londense club was zondag op het eigen Stamford Bridge met 1-0 te sterk voor middenmoter West Bromwich Albion. Diego Costa ontpopte zich met een doelpunt een kwartier voor tijd tot matchwinner.

In de 76ste minuut ontfutselde Diego Costa West Brom-verdediger Gareth McAuley de bal op de rechterflank. De Spanjaard sneed vervolgens naar binnen en passeerde keeper Ben Foster met een krachtig schot in de verre kruising. Costa behoedde Chelsea zodoende voor puntenverlies. De equipe van manager Antonio Conte had wel veel balbezit, maar kwam moeizaam tot uitgespeelde kansen.

West Brom had voor rust zelfs de betere mogelijkheden gekregen. Van afstand schoot Chris Brunt maar net naast en een inzet van Salomon Rondon belandde aan de verkeerde kant van de paal. Meer dan wat schoten van afstand kon Chelsea daar niet tegenover stellen. De gevaarlijkste was van N'Golo Kanté. Zijn poging werd nog van richting veranderd door Pedro en ging daardoor rakelings naast.

In de tweede helft werd het spel van Chelsea er niet beter op, maar kon het door toedoen van Costa toch juichen. De Champions League-winnaar van 2012 heeft nu 37 punten, waarmee het aan kop gaat in de Engelse competitie. De voorsprong op nummer twee Arsenal bedraagt drie punten. De stadgenoot was zaterdag, ondanks een achterstand, in het eigen Emirates Stadium al met 3-1 te sterk voor Stoke City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen