Duitse subtoppers gelijk, Zulte morst, Celtic wint ruim

9 december 2016, 22:49

In de Bundesliga hebben subtoppers Eintracht Frankfurt en 1899 Hoffenheim elkaar op een 0-0 gelijkspel gehouden. Beide teams blijven daardoor, met ieder 26 punten, op een gedeelde vierde plek in de Duitse competitie. Hoffenheim had meer balbezit dan Frankfurt, al ondernam de thuisclub meer doelpogingen. Frankfurt eindigde de weinig onderhoudende wedstrijd met tien man; Timothy Chandler (foto) werd in de 82ste minuut met rood van het veld gestuurd.

Koploper Zulte Waregem kwam in de Belgische competitie niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen SC Lokeren. Brian Hamalainen bracht de formatie van coach Francky Dury in de 31ste minuut nog wel op een 0-1 voorsprong, maar Ari Skúlason herstelde kort na rust het evenwicht. Club Brugge kan zondag de koppositie overnemen van Zulte Waregem, maar moet daarvoor wel de kraker bij nummer drie Anderlecht winnen.

In Schotland pakte Celtic voor de achtste keer op rij drie punten. De titelverdediger met Dorus de Vries op de bank boekte op bezoek bij Partick Thistle een 1-4 overwinning. Stuart Armstrong (2), Leigh Griffiths en Callum McGregor waren trefzeker voor Celtic in het Firhill Stadium. Tussendoor deed Partick Thistle iets terug via Liam Lindsay. Met twee duels minder gespeeld heeft Celtic elf punten meer dan nummer twee Rangers FC.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!