Bosz gooit opstelling flink om en kiest voor Boer onder de lat

8 december 2016, 19:56

Ajax is in de Europa League al zeker van de groepswinst en dat geeft trainer Peter Bosz de kans om enkele reservespelers op te stellen. Tegen Standard Luik krijgt André Onana rust en dat betekent dat Diederik Boer zijn plaats onder de lat inneemt.

Verder krijgt ook de volledige Amsterdamse defensie rust. In het laatste groepsduel bestaat de verdediging uit Kenny Tete, Matthijs de Ligt, Jaïro Riedewald en Mitchell Dijks. Er is wel een basisplaats voor aanvoerder Davy Klaassen, die in het laatste competitieduel ontbrak vanwege een schorsing. Verder krijgen talenten Donny van de Beek en Abdelhak Nouri een kans op het middenveld.

Voorin krijgt Anwar El Ghazi voor het eerst na zijn disciplinaire schorsing weer een kans in de basis. Amin Younes is naast Van de Beek de enige speler die ook tegen FC Groningen in actie kwam met een basisplaats. In de punt van de aanval krijgt Matteo Cassierra een kans. Vaclav Cerny valt af in de selectie van Ajax. De jonge aanvaller heeft te veel last van zijn rug om in actie te kunnen komen.

Opstellingen

Luik: nnb

Ajax: Boer; Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks; Klaassen, Van de Beek, Nouri; El Ghazi, Cassierra, Younes

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen