Gent bereikt in extremis volgende ronde, Zürich uitgeschakeld

8 december 2016, 18:59   Bijgewerkt: 8 december 2016, 19:16

AA Gent  heeft in de absolute slotfase een ticket voor de volgende ronde van de Europa League gepakt. In de allerlaatste minuut won het met 0-1 van Konyaspor. FC Zürich is in groep L uitgeschakeld, wat goed nieuws betekent voor Nederland op de UEFA-ranking.

Groep H

In groep H was het al duidelijk dat Shakthar Donetsk als groepswinnaar doorging naar de laatste 32. De ploeg won alle zes de wedstrijden in de poule. Op bezoek bij Braga werd er donderdag een 2-4 overwinning geboekt. Sergey Krivtsov en Taison scoorden beiden tweemaal. Braga leek ondanks de nederlaag als tweede te eindigen, maar omdat Gent op bezoek bij Konyaspor in de slotfase wist te openingstreffer wist scoren pakken de Belgen het overgebleven ticket.

Groep J

In groep J bleef het tot de laatste speelronde spannend. Fiorentina, Qarabag als PAOK maakten alle drie nog kans op het behalen van de volgende ronde. Fiorentina eindigt dankzij een 1-2 overwinning op Qarabag als nummer één. De ploeg moest in de slotfase met tien man verder nadat Federico Chiesa zijn tweede gele kaart kreeg, maar hield stand. PAOK rekende in eigen huis af met Slovan Liberec (2-0) en krijgt dus eveneens een ticket voor de volgende ronde.

Groep L

Osmanlispor FK eindigde verassend als groepswinnaar nadat het Zwitserse Zürich met 2-0 werd verslagen. Adam Maher speelde negentig minuten lang. Omdat Villarreal in eigen huis met 2-1 won van Steaua Boekarest gaan ook de Spanjaarden door naar de knock-outfase. De uitschakeling van Zürich is goed nieuws voor Nederland omdat het onder anderen Zwitserland voorbij moet op de UEFA-ranking om in 2018 te voorkomen dat de kampioen van de Eredivisie voorrondes voor de Champions League moet gaan spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen