Stam geniet als coach, terwijl hij dat nooit wilde worden

7 december 2016, 17:46

Na een tijdje als assistent-coach actief te zijn geweest bij Jong Ajax, wilde Jaap Stam op eigen benen komen te staan als trainer. Hij tekende een contract bij Reading FC, waarmee hij het tot dusver uitstekend doet. Momenteel staat hij met The Royals zelfs derde in de Championship. En dat terwijl Stam tijdens zijn spelerscarrière nooit coach wilde worden.

De 44-jarige Stam gaat in een interview met de Daily Mail in op zijn keuze om tóch trainer te worden. "Het is wel grappig. Als speler wilde ik nooit coach worden, omdat ik zag wat deze baan met mensen kon doen. Ik zag dat trainers zeer stressvol reageerden op bepaalde situaties en dat beviel me niet", zegt de oud-international. "Maar toen ik mijn carrière beëindigde, vroeg PEC Zwolle mij om twee dagen per week te helpen. Toen is het gaan groeien. Je ziet spelers zich ontwikkelen. Ik constateerde dat het ook mooi was om trainer te zijn, ook al is zelf voetballen natuurlijk het beste."

De manager van Reading FC moest afgelopen weekend een 5-0 nederlaag bij Fulham verwerken, maar het gaat verder uitstekend met de Nederlander in het Madejski Stadium. Los van het feit dat hij de derde plek in handen heeft met zijn ploeg en de spelers lovend zijn over de aanpak van Stam, valt ook op dat Reading dit seizoen gemiddeld 60,5 procent balbezit heeft. In de Premier League en de Championship doen alleen Manchester City en Liverpool het op dat vlak beter dan Reading.

De Nederlandse trainer, die bij Reading de Nederlanders Roy Beerens, Joey van den Berg, Danzell Gravenberch, Brian Tevreden, Andries Ulderink en Said Bakkati om zich heen heeft lopen, staat in de FA Cup voor een geweldige wedstrijd. De loting voor de derde ronde van het bekertoernooi wees uit dat Stam en co naar het Old Trafford van Manchester United mogen afreizen. Voor Stam een droomloting, omdat dat zijn oude club is.

[photo,98429,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen