Cocu: "Zelf keek ik altijd uit naar dit soort wedstrijden"

6 december 2016, 20:39

Een overwinning, aan minder heeft PSV niet genoeg. De Eindhovenaren treden dinsdagavond in eigen huis aan tegen FK Rostov en in alles of niets duels als het gaat om Europese overwintering. Phillip Cocu is vol verwachtingen voor het laatste groepsduel in de Champions League.

"Zelf keek ik altijd uit naar dit soort wedstrijden met grote belangen", zegt hij vlak voor de aftrap tegen Ziggo Sport. "Als speler moet je ook wennen aan het spelen van deze duels. We hebben veel jonge jongens, dat is niet erg. Zij moeten zich ook ontwikkelen. Voor hen is dit een ervaring die ze hun hele loopbaan bijblijft. We moeten alleen wel zorgen dat het een goede herinnering wordt."

Cocu benadrukt dat zijn ploeg niet blind alles naar voren zal spelen. "We zullen zeker de aanval zoeken, maar weten ook dat Rostov genadeloos kan zijn in de counter. We hoeven niet per se in de eerste helft al op een voorsprong te komen. We gaan gecontroleerd op zoek naar een gaatje. Als een treffer dan lang uitblijft, gaan we meer risico's nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen