Paris Saint-Germain hard onderuit, Monaco passeert

3 december 2016, 21:16   Bijgewerkt: 3 december 2016, 21:50

De zegereeks van Paris Saint-Germain in de Franse Ligue 1 is voorbij. De ploeg van trainer Unai Emery, die de laatste vijf wedstrijden in de competitie allemaal winnend afsloot, ging zaterdag hard onderuit op bezoek bij middenmoter Montpellier. Het werd 3-0 in het Stade de la Mosson.

De fase vlak voor en vlak na rust bleek fataal voor Paris SG. Montpellier kwam in de 42ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Paul Lasne. Drie minuten na de pauze zorgde Ellyes Skhiri voor een verdubbeling van de marge van de thuisclub. Ryad Boudebouz tekende in de tachtigste minuut voor de 3-0 eindstand.

Door het verlies moet Paris SG vrezen dat de achterstand op OGC Nice later dit weekend oploopt tot vier punten. De koploper van de Ligue 1 speelt zondag thuis tegen Toulouse. Bovendien nam AS Monaco de tweede plaats over van PSG, door later op de avond in het eigen Stade Louis II met 5-0 te winnen van Bastia. Radamel Falcao (2), Kylian Mbappe Lottin, Thomas Lemar en Guido Carrillo scoorden voor de Monegasken. Monaco heeft nu evenveel punten als Nice, maar een wedstrijd meer gespeeld.