Speler over gokaffaire: "95 procent deed het weleens"

2 december 2016, 07:44

Tuur Dierckx is één van de spelers uit het Belgische voetbal die eerder dit seizoen genoemd werd in een gokschandaal. De vleugelaanvaller van Royal Antwerp FC kende daardoor een aantal roerige maanden, net als Olivier Deschacht, Knowledge Musona en Laurent Henkinet. De rust is nu weer enigszins wedergekeerd, al lijkt hij nog bestraft te worden.

Dierckx moet zich namelijk nog voor de Kansspelcommissie verantwoorden voor het gokken op eigen wedstrijden, dus het is nog afwachten wat er gaat gebeuren. "Ik verwacht sowieso een boete en daar heb ik geen problemen mee. Maar ik hoop dat ze ons niet als voorbeeld willen gebruiken door een sportieve sanctie op te leggen", zegt de Antwerp-flankspeler tegen Het Nieuwsblad. "Want we moeten er niet belachelijk over doen: 95 procent van de voetballers heeft al eens een gokje gewaagd. Zelfs op eigen wedstrijden", beweert Dierckx.

De voormalig speler van onder meer Club Brugge en Lierse SK gokte op eigen wedstrijden om zichzelf te motiveren, zo beweert hij. "Dat blijkt ook uit de bedragen die ik inzette. Met het extra centje dat we konden verdienen, konden we eens iets gaan eten", aldus Dierkx, die nu wel beter weet. "Al sluit ik niet uit dat ik in de toekomst nog eens een gokje waag. Maar dan op matchen waar ik totaal niets mee te maken heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen