AC Milan wint ruim, ook Sevilla schrijft drie punten bij

26 november 2016, 22:37

In de derby tegen Internazionale ging het in de slotfase mis, maar op visite bij Empoli heeft AC Milan wel de drie punten over de streep getrokken. Net als afgelopen weekend was Suso belangrijk voor AC Milan, dat naar de tweede plaats in de Serie A stijgt door de 1-4 overwinning op de laagvlieger.

De formatie van Vincenzo Montella kende een goede start, aangezien Gianluca Lapadula al na vijftien minuten voor de eerste treffer zorgde. Hij maakte zijn tweede goal van het seizoen door de bal in alle rust in het doel te schuiven. De 0-1 stand bleef niet lang op het bord staan, aangezien de  thuisploeg snel langszij kwam. Riccardo Saponara profiteerde van slecht keeperswerk van Gianluigi Donnarumma en tekende voor de gelijkmaker. Een mooi resultaat zat er dus aan te komen voor Empoli, maar in de tweede helft nam Milan ineens afstand. Suso, die zondag twee keer scoorde tegen Inter, drukte de bal keurig met links in de lange hoek en zorgde daarmee voor de 1-2. Vervolgens waren ook Andrea Costa (eigen goal) en wederom Lapaula nog doeltreffend: 1-4.

Overigens won Torino, dat knap vierde staat, eerder op de avond met 2-1 van Chievo Verona. Iago Falque was met twee goals de matchwinner.

Sevilla pakt drie punten

Sevilla staat, in ieder geval tot zondagavond, boven FC Barcelona in La Liga. De Champions League-deelnemer won zaterdagavond moeizaam met 2-1 van het dramatisch presterende Valencia (2-1) en stijgt daardoor naar de tweede plaats. Nicolas Pareja scoorde de winnende namens het team van Jorge Sampaoli, nadat Munir een eigen treffer van Ezequiel Garay ongedaan had gemaakt. Valencia wacht door de nieuwe dreun nog altijd op de eerste zege sinds 16 oktober.

In de Spaanse middenmoot boekte Espanyol eerder vanavond een klinkende zege op CD Leganes: 3-0.