Dortmund zesde na gevoelige tik, Nordderby gelijk

26 november 2016, 17:29   Bijgewerkt: 26 november 2016, 17:43

Borussia Dortmund was bezig aan een goede serie, met twee Champions League-overwinningen en competitiezeges op Hamburger SV en Bayern München, maar beleefde zaterdag een zeer vervelende middag. Omdat Dortmund met 2-1 ten onder ging bij nummer drie Eintracht Frankfurt, is niet alleen deze tegenstander maar zijn ook 1. FC Köln en TSG Hoffenheim de topclub voorbijgestreefd.

Dortmund had meer balbezit in de Commerzbank Arena, dat dit seizoen tot dusver nog een onneembare vesting is gebleken, maar kon dat niet omzetten in veel kansen. Hoewel André Schürrle en ook Pierre-Emerick Aubameyang gevaarlijk waren in de vijandelijke zestien, kwam Frankfurt niet echt in de problemen tegen de ploeg van coach Thomas Tuchel. De thuisploeg hield stand tegen de geel-zwarten, die wel bijna een wereldgoal scoorden. Aubameyang stuurde twee verdedigers geweldig het bos in met een lobje, maar zag zijn inzet net naast gaan.

De maatregelen van Tuchel wierpen zijn vruchten af. De druk nam toe en het overwcht kreeg ook gestalte in de score. Aubameyang maakte na 77 minuten spelen de 1-1 met een kopbal uit een voorzet van Dembélé. Dortmund wilde hierna meteen op jacht naar de volgende treffer, maar kreeg meteen weer een klap te verwerken. Huszty, de maker van de 1-0, stelde Haris Seferovic in staat om de winnende goal te maken: 2-1.

Dortmund bewijst zich daarmee een zeer slechte dienst, aangezien koploper RB Leipzig nu al op negen punten afstand staat en Frankfurt nu ook drie punten boven hoger staat. Bovendien zijn 1.FC Köln en TSG Hoffenheim, die gelijkspeelden tegen respectievelijk FC Augsburg (0-0) en Borussia Möchengladbach (1-1), Dortmund nu ook voorbij. Tot slot kan Hertha BSC ook nog passeren, als het zondag minimaal een punt pakt tegen FSV Mainz 05.

Nordderby onbeslist

Twee ploegen die het dit seizoen zeer lastig hebben in de Bundesliga zijn Hamburger SV en Werder Bremen. De dolende nummers achttien en zestien ontmoetten elkaar zaterdag in de 105de editie van de Nordderby. Hoewel het een heuse degradatiekraker betrof, stond er natuurlijk ook veel prestige op het spel in de burenruzie. Hij eindigde, in een gelijk opgaande wedstrijd, onbeslist.

Puntje voor Bruma

Tussen de rode lantaarndrager HSV en de nummer zestien Werder staat nog FC Ingolstadt 04. De nummer zeventien wist wel een puntje te pakken tegen VfL Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma de hele wedstrijd speelde. Na een gemiste penalty van Moritz Hartmann stevende Ingolstadt door een treffer van Anthony Jung lange tijd af op een 1-0 overwinning, maar Daniel Caligiuri wist voormalig ADO Den Haag-keeper Martin Hansen in de slotfase te passeren: 1-1. Wolfsburg is nog de nummer veertien in de Bundesliga.

[photo,102776,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen