Barcelona zonder Messi en Suárez niet langs Málaga

19 november 2016, 18:13   Bijgewerkt: 19 november 2016, 19:18

FC Barcelona had vanavond (aftrap 20.45 uur) met een lekker gevoel kunnen kijken naar de kraker tussen concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid, maar in het eigen Camp Nou speelde de ploeg van coach Luis Enrique met 0-0 gelijk tegen middenmoter Malaga CF. De Catalanen wisten hun laatste vier competitieduels nog in drie punten om te zetten.

FC Barcelona kreeg enkele uren voor de aftrap van de ontmoeting met Málaga CF een flinke tegenvaller te verwerken met het afhaken van Lionel Messi. De Argentijnse ster trok zich vanwege misselijkheid terug. Ook Luis Suárez ontbrak tegen de club uit de regio Andalusië. De Uruguayaan zat een schorsing uit, waardoor Neymar de enige speler van het befaamde 'MSN'-trio was die binnen de lijnen verscheen. Keeper Jasper Cillessen bleef op de bank bij Barça.

Aan balbezit geen gebrek voor Barcelona, ondanks het ontbreken van Messi en Suarez. De Catalanen hadden maar liefst 81 procent van de tijd de bal, wat ook meerdere kansen opleverde. Malaga-keeper Carlos Kameni hield zijn elftal echter overeind met een aantal mooie reddingen. De bezoekers eindigden met negen man. In de 68ste minuut kreeg Diego Llorente een directe rode kaart na een overtreding op Neymar. In de zevende minuut van de extra tijd werd ook Juan Carlos naar de kant gestuurd. Desondanks wist Barça het net niet te vinden.

Met 26 punten uit twaalf wedstrijden is FC Barcelona de nummer twee van Spanje, op één punt van koploper Real Madrid. Dat team gaat later op de avond nog op bezoek bij stadsrivaal Atlético Madrid, dat met 21 punten de huidige nummer vijf van La Liga is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen