Schalke klopt Wolfsburg, Ingolstadt boekt eerste zege

19 november 2016, 17:41

VfL Wolfsburg blijft dolen in het doolhof van de Bundesliga. Voor de interlandperiode boekte de club van Jeffrey Bruma een klinkende zege, maar die driepunter heeft de club geen vervolg kunnen geven. Zaterdagmiddag verloor het team namelijk met 0-1 van Schalke 04, dat de weg omhoog inslaat. Ondertussen boekte FC Ingolstadt 04 onder de nieuwe trainer Maik Walpurgis de eerste zege van het seizoen.

De afgelopen jaren speelde VfL Wolfsburg steevast om de bovenste plaatsen mee in de Bundesliga, maar dat is dit seizoen anders. Hoewel er voor de interlandperiode met 0-3 werd gewonnen bij SC Freiburg, ging het zaterdagmiddag weer mis voor het team van Bruma. Van Schalke, dat eveneens een beroerde seizoensstart heeft gekend, werd met 0-1 verloren. International Leon Goretzka maakte met een fraai doelpunt in de 82ste minuut het verschil. Schalke, dat speelde zonder Klaas-Jan Huntelaar, stijgt door de winstpartij naar de elfde plaats. Wolfsburg blijft door de zesde nederlaag in elf duels veertiende.

1. FC Köln is bezig aan een prima seizoen en heeft de derby tegen het tegenvallende Borussia Mönchengladbach zaterdagmiddag winnend afgesloten. Marcel Risse was de gevierde man bij het team uit Keulen, dankzij een geweldig doelpunt in blessuretijd. Hij schoot een vrije trap van enorme afstand in het doel. Daardoor namen de bezoekers de drie punten mee in het hol van de leeuw: 1-2. Gladbach was via Lars Stindl in de eerste helft nog wel op voorsprong gekomen, maar goudhaantje Anthony Modeste trok de stand na een uur gelijk. Het was alweer zijn twaalfde goal in elf duels voor de nummer drie van de Bundesliga.

De kans om op één punt te komen van Bayern München heeft Hertha BSC eigenhandig om zeep geholpen. De ploeg uit de hoofdstad bleef op bezoek bij FC Augsburg steken op een 0-0 gelijkspel. Ondertussen werd de strijd tussen de middenmoters FSV Mainz 05 en SC Freiburg zaterdag gewonnen door de thuisploeg: 4-2. Mainz passeert de opponent van zaterdag daardoor op de ranglijst en heeft nu twee punten voorsprong op Freiburg, dat tiende staat.

Het klapstuk van de elfde speelronde vindt zaterdagavond om 18.30 uur plaats, als Borussia Dortmund en Bayern München de degens kruisen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen