MVV geniet: "Achtste was ook heel aardig geweest"

19 november 2016, 11:10

Na veertien speelronden is MVV Maastricht de trotse koploper van de Jupiler League. Vrijdag wonnen de Limburgers de derby tegen Fortuna Sittard met 2-3, waardoor het nu bovenaan staat in de competitie. Trainer Ron Elsen telt zijn zegeningen.

De koppositie is een geweldige beloning voor de goede seizoensstart van MVV. "Als we met deze ploeg achtste zouden staan was dat ook heel aardig geweest, maar we staan nu eerste", lacht Elsen bij FOX Sports. "We spelen elke week vol op de winst en vooralsnog levert dat een hele mooie klassering op, maar de verschillen zijn heel klein. Er zijn nu waarschijnlijk wel enkele clubs nerveus geworden en dat is alleen maar mooi."

De beladen derby tegen Fortuna wist MVV te winnen ondanks een 2-1 achterstand. "Deze derby winnen is sowieso heel mooi, maar de stand op de ranglijst maakt het nog mooier", zegt Elsen. "Ik vond ons op dit slechte veld niet goed spelen. Dat kwam door de energie die Fortuna in de wedstrijd legde. De laatste tien minuten was het overleven, want toen was het echt alleen maar tegenhouden. Maar we hebben ook laten zien dat deze ploeg heel goed kan voetballen", aldus de trainer, die nog niet aan een titel wil denken. "Heb jij ooit een ploeg kampioen zien worden in november?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen