Schalke rekent voor eigen publiek af met Werder Bremen

6 november 2016, 19:24

Schalke begint langzaam omhoog te klimmen op de ranglijst in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen rekende zondagavond af met Werder Bremen: 3-1. Schalke sluit daardoor aan bij de middenmoot in Duitsland.

De thuisploeg kwam tien minuten voor rust op voorsprong door een rake kopbal van Alessandro Schöpf. Drie minuten daarna kreeg Werder Bremen de volgende tik te verwerken door een treffer van Nabil Bentaleb. Werder liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam nog voor rust terug in de wedstrijd dankzij een benutte strafschop van Serge Gnabry.

In de tweede helft ging Werder op zoek naar de gelijkmaker, maar was het Schalke dat de wedstrijd een half uur voor het einde op slot gooide. Schöpf pikte de bal in het strafschopgebied op en schoof de bal laag in de hoek. Door de zege staat Schalke op een twaalfde plek in de Bundesliga. Werder is terug te vinden op de zestiende stek.