Weergaloze Bale wijst Real de weg tegen Leganes

6 november 2016, 13:50   Bijgewerkt: 6 november 2016, 14:02

FC Barcelona speelt vanavond (zondag) nog de pittige uitwedstrijd tegen Sevilla, maar voordat het zover is staat Real Madrid nog vijf punten voor op de Catalaanse titelconcurrent. De formatie van coach Zinedine Zidane wist zondagmiddag in de 'lunchwedstrijd' van de Primera División eenvoudig promovendus CD Leganes opzij te schuiven: 3-0.

Real Madrid is dit seizoen nog zonder nederlaag, maar speelde de laatste tijd wel vier keer gelijk. Bovendien hielden de Madrilenen al negen wedstrijden op rij niet meer de nul. Een serie van tien is voorkomen, omdat het sterrenensemble van Zidane in het Estadio Santiago Bernabéu geen tegentreffer hoefde te incasseren tegen Leganes. De gevierde man tegen de laagvlieger van Spanje was Gareth Bale.

In zonnige omstandigheden startten beide ploegen rustig aan de wedstrijd. Leganes speelde voor het eerst in de historie tegen Real Madrid, maar was niet echt onder de indruk van de koploper. Cristiano Ronaldo kreeg het eerste kansje, maar volleerde over. De Portugese vedette kreeg na een kwartier overigens al geel wegens protesten bij de arbitrale leiding.

De ban werd na 38 minuten spelen gebroken door Bale, die vorige week zijn contract bij Real Madrid verlengde tot medio 2022. Na defensief geklungel bij Leganes en een fraai passje van Isco omspeelde de Welshman keeper Jon Ander Serantes, alvorens hij de 0-1 maakte. Op slag van rust verdubbelde Bale de marge. De aanvaller trof na een vrije trap vanaf de zijkant doel bij de tweede paal.

In de tweede helft was Bale meerdere keren dicht bij de voltooiing van zijn hattrick, maar deze bleef uit. Nadat Keylor Navas goed redding bracht na een inzet van Alexander Szymanowski, wist Alvaro Morata in de slotfase wel de derde Madrileense goal aan te tekenen. De spits ontsnapte na een pass van Toni Kroos aan de buitenspelval en rondde koeltjes af: 0-3.

Het is sowieso een mooi weekend voor Real Madrid, aangezien Luka Modric terugkeerde van een blessure en concurrent Atlético Madrid zaterdag met 2-0 verloor van Real Sociedad. Als Barça averij oploopt bij Sevilla, dan is het feest compleet voor De Koninklijke.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen