De Roon kopt Middlesbrough in slotfase naast Man City

5 november 2016, 18:11   Bijgewerkt: 5 november 2016, 19:42

Marten de Roon heeft zijn eerste doelpunt in Engelse dienst gemaakt en het was gelijk een heel belangrijke. De Nederlandse middenvelder bezorgde zijn club Middlesbrough in de slotfase van de uitwedstrijd tegen koploper Manchester City met een rake kopbal een punt: 1-1.

Daarmee is Manchester City er niet in geslaagd de 3-1 overwinning op FC Barcelona van afgelopen dinsdag in de Champions League een passend vervolg te geven. De ploeg van manager Pep Guardiola had wel beduidend meer balbezit dan Middlesbrough en creëerde ook voldoende mogelijkheden, maar wist slechts één keer te scoren. Sergio Agüero trof vlak voor rust van dichtbij doel, op aangeven van Kevin De Bruyne.

Dat doelpunt leek genoeg voor Manchester City om de drie punten in het eigen Etihad Stadium te houden, maar in de extra tijd besliste De Roon anders. De middenvelder, afgelopen zomer van Atalanta Bergamo overgetapt naar Middlesbrough, kopte raak na een voorzet van George Friend vanaf links.

Ondanks de remise gaat Manchester City nog wel aan kop in de Premier League, met 24 punten uit elf wedstrijden. Arsenal en Liverpool kunnen zondag echter passeren. Arsenal moet daarvoor in het eigen Emirates Stadium de derby tegen Tottenham Hotspur winnen, Liverpool krijgt op het eigen Anfield bezoek van Watford FC.

Met Patrick van Aanholt in de basis boekte Sunderland haar eerste zege van dit Premier League-seizoen. Op visite bij middenmoter AFC Bournemouth won het team van de geschorste manager David Moyes met 1-2. Jermain Defoe maakte een kwartier voor tijd vanaf elf meter het verschil. Sunderland stond toen al vijftien minuten met tien man, nadat oud-Ajacied Steven Pienaar zijn tweede gele kaart had gekregen. Nathan Aké bleef op de bank bij Bournemouth.

Erik Pieters en Bruno Martins Indi pakten met Stoke City een punt in het uitduel met West Ham United (1-1). Voormalig Ajax-speler Bojan Krkic redde met een treffer in de 75ste minuut het punt voor de equipe uit Stoke-on-Trent. Mede door een goal van voormalig AZ-speler Johann Berg Guðmundsson stond Burnley FC op eigen veld tegen Crystal Palace al na een kwartier met 2-0 voor. De bezoekers kwamen in het tweede bedrijf echter langszij, maar door een goal van Ashley Barnes in de vierde minuut van de extra tijd bleven de punten alsnog op Turf Moor (3-2). Guðmundsson verrichtte het voorbereidende werk voor het winnende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen